Wat is er te doen in Delden, Hof van Twente?

Dingen te doen in Delden

Delden beschikt over veel historische en monumentale gebouwen, monumenten, diverse museums, winkels, galleries en tal van leuke en interessante bezienswaardigheden. Door de centrale ligging in Twente is Delden een ideale uitvalsbasis voor wandel-, fiets-, en autotochten door de mooie natuur, de afwisselende landelijke omgeving en het bekende landgoed Twickel. Delden en haar omgeving hebben veel te bieden op gebied van natuur, cultuur, winkelaanbod, sport en ontspanning. Tevens is het culinair genieten in uitstekende restaurants, eetgelegenheden en op diverse gezellige terrasjes.

Delden is gezellig winkelen, uit eten of wat drinken

Het gezellige centrum van Delden heeft een leuk en gevarieerd winkelaanbod met een breed assortiment zelfstandige winkels en een diverse uitstekende horeca gelegenheden. Ideaal om lekker te shoppen en ontspannen met een hapje en drankje of – als het weer het toelaat – te genieten op een zonnig terras. In Delden is voor ieder wat wils: eigentijdse modewinkels, interieurwinkels, luxe winkels, kado-artikelen, delicatessen- en speciaalzaken. Bovendien is parkeren in Delden overal gratis, dicht bij het centrum en de winkels.

Markt en streekmarkt

Elke vrijdagmiddag is er een weekmarkt in het centrum van Delden en elke eerste zaterdag van de maand een gezellige streekmarkt (rond de oude Blasiuskerk), waar verse streekproducten worden aangeboden door (boeren) bedrijven uit de directe omgeving.

Steden in de omgeving van Delden

In de omgeving van Delden liggen diverse leuke steden die de moeite van een bezoekje waard zijn. Markelo, Diepenheim, Boekelo en Haaksbergen kunt u via aantrekkelijke fietsroutes bereiken. Wilt u ter afwisseling eens een grotere stad bezoeken? Ook Hengelo, Enschede en Almelo liggen op fietsafstand en met de auto bent u in een uur in het Duitse Osnabrück of Münster.

Op de website van VVV Delden vindt u alle informatie over Delden en omstreken: bezienswaardigheden, wandel- en fietstochten, markten, winkels en openingstijden.

Zoutmuseum Delden

In het historisch centrum van Delden vindt u het Zoutmuseum. Zout heeft voor Delden een bijzondere betekenis. Zo’n 125 jaar geleden stuitte een van de bewoners van kasteel Twickel, Rudolf van Heeckeren van Wassenaer bij het boren naar water op zout. Deze ontdekking leidde uiteindelijk tot de Twentse zoutindustrie. Het monumentale gebouw waarin het Zoutmuseum Delden is gehuisvest, dateert uit 1873. In het Zoutmuseum kunt u ontdekken wat men vroeger met zout deed en waarom het nog steeds zo belangrijk is. U vindt er tevens een doorlopende expositie over zout en een collectie van meer dan 2000 zoutvaatjes. In het museum is een winkeltje waar u bijzondere peper- en zoutvaatjes, zoutmolens en vele soorten (kruiden)zout kunt kopen. Website van het Zoutmuseum Delden.

Landgoed Twickel

Rondom Stad Delden ligt het Landgoed Twickel, een prachtige en uitgestrekt natuurgebied. Landgoed Twickel is het grootste particuliere landgoed in Nederland met o.a. kasteel Twickel, diverse (moes)tuinen en historische bijgebouwen, waaronder een Oranjerie met theeschenkerij. U kunt de tuinen van het kasteel bezoeken en er is een landgoedwinkel waar o.a. streekproducten worden aangeboden. Landgoed Twickel is ca. 4000 hectare groot en biedt een mooi gevarieerd landschap van uitgestrekte loof- en naaldbossen, heidevelden, moerasgebieden, akkers, weilanden en landerijen. Uitermate geschikt voor mooie wandel- en fietstochten. Ook voor moutainbikers zijn er volop mogelijkheden (o.a. een route van 75 km).