Golfbaan de Lage Mors – Delden – Hof van Twente

Golfbaan de Lage Mors 
Golfbaan de Lage Mors in Delden – Gemeente Hof van Twente – is een mooie en uitdagende golfbaan. De 9-holes par 70 golfbaan heeft een officiële NGF B-status en ligt naast Aparthotel Delden. Het golfcomplex ligt net even buiten Stad Delden en het landgoed Twickel, in het prachtige natuurgebied de Lage Mors. De holes op Golfbaan de Lage Mors hebben verschillende lengten en moeilijkheidsgraden en bieden zowel beginnende maar ook meer ervaren spelers een uitdaging en genoeg mogelijkheden om het golfspel te leren of aan te scherpen.

Natuurgebied de Lage Mors
Het natuurgebied rond Golfbaan de Lage Mors is een retentiegebied van het waterschap Regge en Dinkel. Meanderende beekjes doorsnijden het licht glooiende landschap en vloeien harmonieus samen in het fraaie, karakteristieke Twentse coulisselandschap. De natuur neemt een belangrijke plaats in binnen aanleg en onderhoud van golfbaan de Lage Mors. De oevers van de vijverpartijen worden gefaseerd gemaaid waardoor vogels, kikkers en amfibieën een goede leefomgeving hebben. Hetzelfde geldt voor onderhoud aan bomen en struiken.

Een 9-holes par 70 golfbaan met officiële NGF B-status
Golfbaan de Lage Mors is een volwaardige 9-holes par 70 golfbaan, met officiële NGF B-status. De lengte van de par 70 baan is 4738 meter voor de heren standaard tee en 4187 meter voor de dames standaard tee. Een aantal holes heeft op de eerste en tweede negen verschillende tees. Daarnaast zijn er 2 par-5’s, 4 par-4’s, 3 par-3’s.

Golfen op Golfbaan de Lage Mors is uitdagend en heel gevarieerd door o.a. een aantal lastige doglegs, verschillende windrichtingen, het glooiende landschap en diverse (geringe) hoogteverschillen. Drie greens zijn sterk glooiend, drie greens zijn redelijk vlak en drie greens gemiddeld vlak. Het fraaie ontwerp van Golfbaan de Lage Mors is gedaan door golfbaan-architect Frank Pont.

Golfen in Twente? Huur een vakantiehuisje in Delden!