Stad Delden

Delden is een historisch stadje in Twente, provincie Overijssel. Delden grenst in het noorden, westen en zuiden aan Ambt Delden en in het oosten aan de gemeente Hengelo. Tevens wordt Delden vrijwel geheel omgeven door het prachtige landgoed Twickel. Volop natuur en rust, sport en ontspanning, wandelen en fietsen, musea, cultuur en bezienswaardigheden. In het pitoreske centrum van Delden vindt u veel leuke en zelfstandige winkeltjes en speciaalzaken. De vele eetgelegenheden en gezellige terrasjes in en om Stad Delden bieden voor elk wat wils.

Wat is er allemaal te doen in Delden?

Hof van Twente

Delden ligt sinds 1 januari 2001 in de gemeente Hof van Twente, een fusie van de gemeenten Diepenheim, Goor, Markelo, Ambt Delden, Stad Delden, de kernen Bentelo en Hengevelde en dertien buurtschappen. Vóór 2001 was Delden de hoofdstad van de gemeente Stad Delden. De gemeente Hof van Twente telt rond de 35.000 inwoners, Delden heeft zo’n 7.400 inwoners.

Bereikbaarheid Delden

Delden is zowel met de auto als het openbaar vervoer eenvoudig te bereiken. Via de A1 / A35 bent u er met de auto vanuit Amsterdam in zo’n anderhalf uur. Met de trein of bus bent u in 5-10 minuten in Hengelo of Goor. Delden heeft een ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden. Er zijn hotels in alle prijsklassen, uitstekende campings, vakantiehuisjes en bungalows.

Auto (Vanuit het westen van Nederland):

A1 (Amersfoort – Deventer – Hengelo) neem afslag 28; richting Goor; bij stoplichten linksaf richting Hengelo; neem afslag Delden.

Vanuit noord of oost Nederland:

A35 (Zwolle – Almelo – Enschede) volgen tot afslag 28; richting Delden; neem afslag Delden.