Twente

Twente is een landelijke regio in het oostelijke deel van de provincie Overijssel. De rivieren de Regge en de Dinkel definieren ruwweg de oostelijke en westelijke grens van Twente. In het noorden grenst het aan de regio Salland en in het zuiden aan de Gelderse regio de Achterhoek en de streek heeft ongeveer 625.000 inwoners. De meesten wonen in de drie grootste steden: Almelo, Hengelo en Enschede.

Twente bestaat uit veertien gemeenten: Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente (Diepenheim, Goor, Markelo, Ambt Delden en Stad Delden), Losser, Oldenzaal, Rijssen, Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

Rust, cultuur en natuur
In dit mooie deel van Nederland kunt u eindeloos genieten van rust en natuur. Maak prachtige wandelingen of lekker ontspannen fietsen over de vele lange fietspaden door de prachtige natuur en cultuur van Twente. Bezoek de leuke Twentse dorpen en stadjes en geniet van rust, cultuur en de typische Twentsche gastvrijheid.

Vakantie in Twente

Vakantie in Twente
Vakantie in Twente vieren kunt u het beste in een van de vakantiehuisjes van Bungalowpark de Mors in Delden. Stad Delden ligt in het hart van Twente en vlak bij natuurgebied en landgoed Twickel, met uitgestrekte bossen, landerijen, heidevelden, vennetjes en bossen. Een vakantiehuisje op bungelowpark de Mors is het ideale vertrekpunt om het mooie Twente te gaan verkennen. Bungalowpark de Mors beschikt over luxe en comfortabele vakantiehuisjes waarin u tijdens uw vakantie echt tot rust komt.

Meer informatie over vakantiehuisjes in Twente

Het Twentse Coulisselandschap
Talrijke wandel- en fietspaden voeren u door eikenbossen en over lanen, langs monumentale Twickel boerderijen (te herkennen aan de witte luiken met zwarte randen), landerijen, beken en houtwallen. De mooie harmonie tussen natuur- en cultuur vormt het typisch Twentse coulissen landschap. Een deels open landschap dat door de specifieke beplanting en bebouwing het idee heeft van een toneel met coulissen, waarbij landschapselementen verdwijnen en even later weer verschijnen.

Meer informatie over Twente.


Vakantiehuisjes in Twente huren